16. 02. 2012.

Kako izgraditi i držati se svoje rutine vježbanja




Večina od nas bi trebala više vježbati. Vježbanje nije samo korisno kad želimo smršaviti. Redovito vježbanje smanjuje rizik od srčanih bolesti, dijebetesa, moždanog udara, pa čak i nekih oblika raka. Možda nastojite stvoriti rutinu i redovito odvojiti vrijeme za vježbanje ali vam ne ide i opet to zanemarite.




 Leo commerce d.o.o.
 Sarajevo, BIH
 ++38761541197
 www.leo.hr






256 stranica
tvrdi uvez
više od 600 foto. u boji
besplatna dostava na adresu
cijena: 123 KM (do 6 rata)




Kako steći rutinu u vježbanju?

Prilagodite vježbanje svojim trenutnim potrebama.
Možda ste sada okupiraniji poslom, možda sada imate djecu ili ste malo stariji te ne možete vježbati kao prije. Ne potavljajte si nedostižne ciljeve. Pokušajte da vježbanje uklopite u svoj život. Iskoristite neke slobodne trenutke možda pauzu na poslu za vježbanje. Postavljajte si dostižne ciljeve. Ako si zadate cilj da trčite svaki dan sat vremena a to prije niste radili uslijedit će veliko razočaranje kada istrčite samo pet minuta a i mogli bi se ozlijediti. Zapamtite svaka je vježba bolja nego neaktivnost. Počnite sa 5-10 minuta kardio-aktivnosti pa svake sedmice povećavajte malo više. Za umjereni intenzitet aktivnosti (vrsta koja sagorijeva vašu masnoću i održava vas zdravim) je da vam nedozvoljava da pjevate ali da možete razgovarati.
Postavite si minimalne i idealne ciljeve pa ako se desi da zbog određenih razloga niste vježbali punim kapacitetom, "odradivši" barem nešto od toga postigli ste cilj.Vodite zabilješke o svom vježbanju i napretku, kako ste se osjećali ili jednostavno označite da ste ispunili plan za taj dan. Osjećat ćete se bolje i motiviranije. Vođenje evidencije pomoći će vam da utvrdite kad vam je najteže vježbati, možda je to vikendom. Osvježite vašu aktivnost novim  vježbma svakih nekoliko tjedana.




Nema komentara:

Objavi komentar